Videostrategievoor social media

Meer views met Viewz

Video gebruiken om te connecteren met jouw prospecten is zoveel efficiënter dan een cold call

Social media stimuleert interactie tussen bedrijven en potentiële klanten. Video is daarbij het krachtigste medium. Posts die zijn uitgezet volgens een videostrategie behalen het hoogste aantal betrokken gebruikers. Kijken, liken, reacties geven, klikken op links. Video is zowel op Facebook als op Instagram en andere social media de meest effectieve vorm van campagne voeren. Maar om dit goed aan te pakken, heb je een doelgerichte videostrategie nodig. Daar kan Viewz je bij helpen.

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

Hoe begin ik aan mijn videostrategie?

Een goede videostrategie start met enkele belangrijke vragen. Om te beginnen moet je heel goed weten welke boodschap je wil uitdragen. Je videostrategie moet immers geënt zijn op je bredere marketingaanpak. Vervolgens is het belangrijk om je doelgroepen te bepalen. Naar wie wil ik vooral communiceren, en met welke tone of voice wil ik mijn doelgroep aanspreken? Daarnaast is het nodig om te onderzoeken welke mediaplatformen je kunt gebruiken. Je videostrategie uitzetten via Facebook vraagt immers een andere aanpak dan op Instagram of YouTube, omdat het publiek op elk van deze platformen op een andere manier interactie aangaat met jou als bedrijf.

Ook de vorm van de video bepaalt veel van de betrokkenheid. Een teaser heeft een andere waarde dan een full-story video. Een korte video heeft een ander effect dan een lange video, en bepaalde platformen leggen hierin zelfs beperkingen op.

Gelukkig weten wij daar raad mee.

Videostrategie = proactief zijn

Wanneer je doelgroepen en kanalen hebt bepaald, is een volgend cruciaal element in je videostrategie het bepalen van het aantal benodigde spots gedurende een concrete tijdsperiode.

Viewz kan je helpen om een jaarplan samen te stellen, zodat je proactief kunt omgaan met het opmaken en uitzetten van je videostrategie over een langere termijn. Zo heb je een beter zicht op je budgetten, maar ook op de exacte doelen die je op verschillende momenten van het jaar wil bereiken.

Viewz zorgt voor views

Als experts in videostrategie voor social media zijn wij volledig thuis in digitale marketing. We beschikken over de knowhow om videoprojecten van a tot z te begeleiden, waarbij we aandacht hebben voor jouw wensen, maar ook voor de noden van je klanten.

We creëren boeiende content om mensen te bereiken via ieder socialmediakanaal en helpen zo jouw brand awareness te groeien. Neem nu contact met ons op om jouw videostrategie te ontwikkelen.

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

Viewz Hasselt | Research Campus 18 | 3500 Hasselt