Wervingsvideo

Een magneet voor toptalent.

Employer branding

Wervingsvideo’s brengen je waarden en bedrijfscultuur duidelijk over en boosten je imago.

De juiste match

Vacatures raken sneller ingevuld met de juiste profielen, ook bij knelpuntberoepen.

Eye-catcher

Video’s zorgen voor een opvallende vacature en geven een blik achter de schermen.

Trek toptalent aan met een wervingsvideo

Net zoals je bedrijf video nodig heeft om producten en diensten aan klanten te verkopen, heb je ook video nodig om je jobs te ‘verkopen’ aan werkzoekenden. Wervingsvideo’s die professioneel gemaakt zijn en authentieke getuigenissen brengen, kunnen je bedrijf succesvol maken in het aantrekken en inhuren van toptalent.

Meerdere voorbeelden van wervingsvideo

Wervingsvideo trekt de aandacht

De verwachting is dat in 2020 niet minder dan 85% van al het internetverkeer bestaat uit online video’s. Er zijn heel wat sectoren die kampen met een tekort aan arbeidskrachten. We zien knelpuntberoepen in de bouw, maar ook in transport, onderwijs en administratie. Om te winnen in de strijd om de aandacht van topkandidaten, moet je wervingsvideo’s integreren in je aanwerfstrategie. Bovendien blijkt dat bedrijven die op een weldoordachte manier wervingsvideo’s inzetten, tot 60% sneller van vacature tot contract raken.

Met andere woorden, wervingsvideo’s zijn een manier om geld te besparen, omdat je zoektocht naar talent efficiënter verloopt. Bovendien kan je nog beter aan employer branding doen. Je toont immers op een zeer directe manier, bijvoorbeeld in documentairestijl, wat de waarden en bedrijfscultuur van jouw organisatie zijn. Dit versterkt je geloofwaardigheid ten opzichte van je concurrenten.

Meerdere voorbeelden van employeer branding video

Vergroot je bereik met een wervingsvideo

Net omdat de markt verzadigd is met vacatures en de potentiële sollicitanten geconfronteerd worden met een overaanbod, is het belangrijk om er tussenuit te springen. Kandidaten zullen minder snel vacaturewebsites bezoeken, maar maken wel vlot gebruik van social media. Wanneer je daarom via verschillende digitale kanalen kunt inzetten op wervingsvideo’s, vergroot je het net dat je kunt uitwerpen.

Video’s doen het over het algemeen zeer goed op social media, met een hoge mate van betrokkenheid en deelacties. Je bereikt met wervingsvideo’s dus ook vlotter de ‘passieve’ kandidaten. Een bijkomend voordeel is dat dit de kanalen zijn waar een jongere doelgroep zeer actief is: je kan dus meteen nieuw talent activeren.

Meerdere voorbeelden van wervingsvideo

Stem je wervingsvideo’s af op je publiek

Gebruik wervingsvideo’s om met je kandidaten te communiceren door hen op een laagdrempelige manier een blik achter de schermen te bieden. Viewz kan je helpen om je video’s te laten inpassen in je ruimere marketingstrategie. Neem dus zeker contact met ons op.

Ja, ik wil graag een afspraak maken.

Viewz Hasselt | Research Campus 18 | 3500 Hasselt